Jedinstveni životni prostori sa ISOMAT mikrocementnim i akrilnim premazima!

Duboko ukorenjen u mediteranskoj arhitekturi, mikrocement se kontinuirano razvija, igrajući vodeću ulogu u modernoj gradnji širom sveta. Dizajniran da stvori minimalističke, ali privlačne prostore, prožete karakterom i autentičnošću, nije iznenađujuće što je mikrocement preferirani izbor kada su u pitanju projekti novogradnje i renoviranja. To je svestran materijal, posebno dizajniran da se savršeno prilagodi najizazovnijim zahtevima i specifičnim potrebama svakog projekta, a pritom je ekološki prihvatljiv. Mikrocement nudi neograničene mogućnosti dizajna kroz široku lepezu boja, efekata i tekstura, stvarajući elegantne prostore u kojima se tradicija i moderan dizajn besprekorno stapaju. Dakle, budite kreativni i uživajte u jedinstvenim, personalizovanim, završnim obradama kombinovanjem mikrocementa sa šarenim pločicama u različitim dezenima, sa karakteristikama kamena ili čak sa drugim materijalima kao što su šljunak, staklo ili drvo. Bez obzira za koji stil se odlučite, mikrocement je vaš saveznik u oživljavanju vašeg prostora iz snova.


Oblasti upotrebe:

 • Podovi i zidovi u stambenim i poslovnim prostorima, kao što su hoteli, maloprodajni objekti, restorani, recepcije, izložbeni prostori itd.
 • Vlažna područja kao što su bazeni, spa centri i tuševi.
 • Ugradne sanitarije, kao što su umivaonici, tuševi i kade.
 • Ugradni nameštaj, kao što su kreveti, stepeništa, kuhinjske ploče, ograde kamina itd..
 • Idealan za renoviranje zahvaljujući minimalnoj debljini nanošenja i jakoj adheziji na različite podloge, uključujući postojeće pločice, drvo, gipsane ploče itd.
 • Podovi sa podnim grejanjem.

Zašto odabrati mikrocementne i akrilne premaze?

 • Neprekidna, monolitna površina koja vizuelno povećava prostor.
 • Vodoodbojnost, što znači da su pogodni za spoljašnje i vlažne prostore.
 • Bez spojeva ili šavova, što osigurava lako čišćenje i visok nivo higijene.
 • Toniranje u širokom spektru boja.
 • Prilagođena završna obrada dobijena kroz širok spektar boja, efekata i tekstura.
 • Sistemi sačinjeni od sertifikovanih, ekološki prihvatljivih proizvoda i proizvoda koji su priznati od strane sistema procene održivosti i sertifikacije kao što je LEED.
 • Ručna aplikacija koja daje prednost jedinstvenom, visoko estetskom rezultatu.

ISOMAT dekorativni proizvodi od mikrocementa

Mikrocement pruža jedinstvene završne obrade visoke dekorativne vrednosti korišćenjem ili mikrocementnih premaza ili pastoznih akrilnih premaza. ISOMAT je razvio dve porodice proizvoda koje pokrivaju oba slučaja; porodice DUROCRET-DECO i ACRYL-DECO. Porodica DUROCRET-DECO uključuje mikrocementne premaze koji dolaze u praškastom obliku i mogu se nijansirati dodatkom visokokvalitetnih pigmenata u prahu. Porodica ACRYL-DECO uključuje akrilne, pastozne, gotove premaze koji se mogu tonirati na prodajnim mestima pomoću ISOMAT COLOR SISTEM sistema za nijansiranje. Mikrocementni premazi se biraju kada se želi zemljani, umirujući osećaj, dok su akrilni premazi najpogodniji izbor za ultra glatku završnu obradu. DUROCRET-DECO FLEX i DUROCRET-DECO FINISH su sertifikovani proizvodi prilagođeni životnoj sredini i korisniku, dok su akrilni premazi idealni za one primene gde je visoka elastičnost ključna.


DUROCRET-DECO FINISH

Ekstra fino zrnasti, polimer modifikovani, dekorativni, mikrocementni premaz za podove, zidove i ugradni nameštaj. Pruža glatku završnu obradu. Može se nijansirati ISOMAT DECO-COLOR pigmentima, pružajući širok spektar boja..


DUROCRET-DECO FLEX

Fleksibilan, vlaknima ojačan, polimerom modifikovan, dekorativni mikrocementni premaz za podove, zidove i ugradni nameštaj. Može se nijansirati ISOMAT DECO-COLOR pigmentima, pružajući širok spektar boja..


ACRYL-DECO FINISH

Dekorativni, akrilni, pastozni premaz za podove, zidove i ugradni nameštaj. Pruža ultra glatku završnu obradu nalik mikrocementu. Lako se tonira na prodajnim mestima pomoću ISOMAT COLOR SYSTEM sistema za nijansiranje.


ACRYL-DECO SOLO

Dekorativna, akrilna, pastozna baza i završni premaz za podove, zidove i ugradni nameštaj. Pruža glatku završnu obradu nalik mikrocementu. Lako se tonira na prodajnim mestima pomoću ISOMAT COLOR SYSTEM sistema za nijansiranje.


ACRYL-DECO BASE

Grubi, pastozni, akrilni osnovni premaz za ACRYL-DECO dekorativne premaze.


Zaštitni lakovi za mikrocement

Sistem dekorativnih mikrocementnih i akrilnih premaza je zaštićen i zaptiven odgovarajućim providnim poliuretanskim lakovima, stručno formulisanim da obezbede UV stabilnost. Tačnije, ISOMAT preporučuje sledeće lakove:

 • VARNISH-PU 2K dvokomponentni poliuretanski lak u sjajnoj ili satenskoj završnoj obradi
 • VARNISH-PU 2KW dvokomponentni poliuretanski lak na vodenoj bazi u saten-mat završnoj obradi
 • VARNISH-PU 1K jednokomponentni poliuretanski lak bez rastvarača u saten-mat završnoj obradi

Međutim, za uspešan krajnji rezultat, kako estetski tako i funkcionalno, neophodno je da visoko obučeni aplikatori izvode aplikaciju sistema, jer su potrebne posebne veštine i iskustvo.Indikativne strukture sistema

Dekorativni akrilni premazi

 1. Estrih
 2. Prajmeriranje akrilnim prajmerom na bazi vode FLEX-PRIMER
 3. Nanošenje grubog akrilnog osnovnog premaza ACRYL-DECO BASE, ojačanog specijalnom staklenom mrežicom 160 g/m²
 4. Nanošenje dekorativne akrilne podloge i završnog premaza ACRYL-DECO SOLO za glatku završnu obradu
 5. Zaptivanje poliuretanskim lakom na vodenoj bazi VARNISH-PU 2K

Mikrocementni premazi

 1. Kosa košuljica
 2. Nanošenje hidroizolacije na cementnoj bazi, visokoelastičnom četkom AQUAMAT-ELASTIC
 3. Nanošenje fleksibilnog, obojenog mikrocementnog premaza DUROCRET-DECO FLEX, ojačanog staklenom mrežicom 160 g/m²
 4. Nanošenje ekstra finog, obojenog mikrocementnog premaza DUROCRET-DECO FINISH, za glatku završnu obradu
 5. Impregnacija akrilnim lakom VS-W
 6. Zaptivanje poliuretanskim lakom VARNISH-PU 2K