ISOMAT karakteriše strastvenost prema inovacijama i posvećenost razvoju novih proizvoda. Iz tog razloga, naša kompanija poseduje potpuno organizovano odjeljenje za istraživanje i razvoj, koje se sastoji od 5 različitih hemijskih laboratorija i opremljenog specijalizovanim naučnim kadrom koji svake godine razvija 10-20 novih proizvoda, u skladu sa promenljivim potrebama tržišta i najnovijim tehnološkim razvojem u građevinskom sektoru. Istovremeno, odeljenje za istraživanje i razvoj poboljšava naš trenutni portfolio proizvoda u skladu sa potrebama ili zahtevima tržišta.

Kreiranje novih proizvoda je neophodan proces koji je od suštinskog značaja za strategiju stalnog razvoja naše kompanije kako u Grčkoj, tako i na posebno zahtevnim stranim tržištima.

U proteklim godinama smo se posebno usredsredili na razvoj proizvoda za obnavljanje i popravke. U tu svrhu smo u velikoj meri obogatili našu kategoriju proizvoda za popravke i razvili smo mnoge nove linije ukrasnih ili renoviranih predmeta. Najvažnija grupa proizvoda koju smo razvili bili su boje ISOMAT COLOR SYSTEM-a za unutrašnje ili spoljašnje površine, što je otvorilo put uspešnom ulasku ISOMAT-a na posebno konkurentsko tržište industrijskih boja. Naš asortiman boja se unapređuje svake godine novim i specijalizovanijim predmetima, kao što su ISOMAT linija za zaštitu od drveta koja je poznata po vrhunskom kvalitetu.

Linije proizvoda mikrocementa i dekorativni premazni sistemi za podove i zidove, koji su postigli znatan prodor na mnogim tržištima zahvaljujući njihovom kvalitetu i krajnje atraktivnom konačnom rezultatu, u potpunosti su relevantni za proces renoviranja i estetskog remodeliranja unutrašnjih i spoljašnjih prostora.

Što se tiče izgradnje energetskih radova za nadogradnju, koji su podržani i ojačani programima EU, razvili smo liniju integrisanih proizvodnih sistema za spoljašnju toplotnu izolaciju, odnosno ISOMAT THERMOSYSTEM i KELYFOS, oba sertifikovana na bazi ETAG 004, EAD 040083-00-0404, koja predstavljaju odlično rešenje za renoviranje zgrada, sve dok doprinose revitalizaciji njihovin fasada.

Štaviše, u 2012. godini ISOMAT je napravio značajnu investiciju za stvaranje kompletne vertikalno integrisane proizvodne fabrike proizvoda na bazi poliuretana, obogaćujući portfolio kompanije inovativnim ISOMAT POLYURETHANE SYSTEMS-om, koji uključuju hidroizolacione materijale, podne obloge, zaptivače, prajmere i lepkove. ISOMAT je trenutno jedna od retkih kompanija koja poseduje takvu tehnologiju u građevinskom materijalu u svetu, dajući kompaniji konkurentnu prednost za dalji razvoj prodaje i prodora na nova tržišta.